Suomalaisyliopistojen visio tutkimuksen, innovaatioiden ja koulutusympäristöjen tulevaisuudesta esittelyssä Brysselissä 28.2.

 | Tiedotteet, Uutisjutut

Mediatiedote 24.2.2017

Suomen yliopistot UNIFI ry järjestää yhteistyössä Suomen Brysselin-aluetoimistojen kanssa 28.2. korkean tason kutsuseminaarin, jossa käsitellään suomalaisen ja eurooppalaisen tutkimuksen, innovaatioiden ja koulutusympäristöjen tilaa ja tulevaisuutta. Kutsuseminaari järjestetään Brysselissä, ja se kokoaa yhteen akateemisia johtajia, julkisen sektorin edustajia sekä eurooppalaisten instituutioiden avaintoimijoita. Seminaari on osa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tilaisuuden suojelija. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Suomalainen koulutusjärjestelmä tunnetaan ympäri maailman. Suomi on vuodesta toiseen listattu kärkeen kansainvälisissä koulutusvertailuissa, esimerkiksi OECD:n Pisa-tutkimuksessa. Suomi on yksi Euroopan johtavista maista laadukkaassa tutkimuksessa ja innovaatioissa. Suomi on avoimen tieteen edelläkävijä. Suomalainen korkealaatuinen yliopistokoulutus perustuu vaikuttavaan tutkimukseen.

Universities of Blue and White: Open, excellent and attractive research, innovation and education ‒ The Finnish model -seminaarissa kysytään, mikä on Suomen salaisuus sekä käsitellään suomalaisen ja eurooppalaisen tutkimuksen, innovaatioiden ja koulutusympäristöjen tilaa ja tulevaisuutta. Seminaari tarjoaa näkemyksiä suomalaisyliopistojen vahvuuksiin ja esittelee menestystarinoita, joita suomalainen malli on saanut aikaan.

Tilaisuuden ohjelmassa kuullaan esimerkkejä siitä, miten suomalaistutkijat tarttuvat haasteisiin, jotka koskevat Eurooppaa ja koko maailmaa, esimerkiksi ilmastonmuutokseen. Seminaarissa tartutaan myös siihen, mitkä ovat suomalaisen ja eurooppalaisen tutkimuksen, innovaatioiden ja koulutuspolitiikan suurimpia tulevaisuuden haasteita ja mahdollisuuksia.

Brysselissä järjestettävä kutsuseminaari kokoaa yhteen akateemisia johtajia, julkisen sektorin edustajia sekä eurooppalaisten instituutioiden avaintoimijoita keskustelemaan avoimen, huippulaatuisen ja houkuttelevan tutkimus-, innovaatio- ja koulutusympäristön rakentamisesta. Keskustelut perustuvat viidentoista suomalaisyliopiston yhteiseen tulevaisuudenvisioon ”TOGETHER, OPEN, RENEWING” sekä näkemyksiin moderneista tulevaisuuden koulutusympäristöistä.

Seminaari on osa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tilaisuuden suojelija.

Lisätietoja:
YTT Leena Wahlfors, toiminnanjohtaja, Suomen yliopistot UNIFI ry, p. 050 522 9421, leena.wahlfors(at)unifi.fi

UNIFI:n visio 2025: YHDESSÄ, AVOIMESTI, UUDISTAEN

Tilaisuuden nettisivu: www.unifi.fi/brussels

Suomen yliopistot UNIFI ry toimii yliopistojen yhteistyön edellytysten hyväksi. UNIFI tuo esiin yliopistojen yhteisiä kantoja keskeisissä tutkimus- ja koulutuspoliittisissa kysymyksissä sekä pyrkii vahvistamaan yliopistojen roolia yhteiskuntakeskustelun tärkeänä osapuolena.

UNIFI toimii yhteistyössä muun muassa poliittisten päätöksentekijöiden, viranomaisten, ministeriöiden ja keskeisten etujärjestöjen kanssa. www.unifi.fi

Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Tiedotteet

Sote-uudistuksessa tulee turvata sosiaalihuollon laadukas tutkimus, koulutus ja kehittäminen

Meneillään oleva laaja sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus vaatii onnistuakseen sosiaalihuollon laadukasta tutkimus-, koulutus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKKI). Sosiaalihuollon asiakkailla on oikeus parhaaseen tutkittuun...

 | Tiedotteet

Yliopistot kehittävät yhdessä todistusvalintaa ja valintakokeitaan – tavoitteena selkeät ja sujuvat väylät yliopisto-opintoihin

Yliopistot päättävät todistusvalinnan pisteytysmallin uudistuksesta vuonna 2023. Uusi pisteytysmalli otetaan käyttöön vuonna 2026. Tavoitteena on myös lisätä yliopistojen välistä valintakoeyhteistyötä. Hakijoille...

 | Tiedotteet

Matka kohti TKI-tavoitteita helpottui kehysriihessä

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry on tyytyväinen Sanna Marinin hallituksen kevään kehysriihen päätöksiin. Suomen TKI-panostuksia kasvatetaan tulevina vuosina uskottavasti kohti tavoitetta,...