UNIFI liittyy mukaan Ilmastoveivi2019-joukkueeseen – ”Tahdomme antaa tukemme rohkealle ilmastojohtajuudelle”

 | Uutisjutut

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI liittyy mukaan Ilmastoveivi2019-kampanjaan, jonka tavoitteena on valtuuttaa päättäjät tekemään rohkeita ratkaisuja ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi ja nostaa kestävä ilmastopolitiikka Suomen EU-puheenjohtajuuskauden keskiöön.

Vetoomukselle tavoitellaan 500 000:ta allekirjoitusta, ja se on tarkoitus luovuttaa uudelle pääministerille kevään 2019 vaalien jälkeen.

– Tahdomme antaa tukemme Suomen rohkealle ilmastojohtajuudelle niin kansallisesti kuin myös EU:ssa. Ilman sitä emme pysty toteuttamaan IPCC-raportin peräänkuuluttamia nopeita toimia ja rajaamaan ilmaston lämpenemistä 1,5 asteeseen, toteaa UNIFIn puheenjohtaja Jukka Mönkkönen.

Kampanja kannustaa ottamaan kaiken irti edessä olevasta EU-puheenjohtajuuskaudesta. Sen aikana Suomelle tarjoutuu mahdollisuus ottaa kokoaan suurempi rooli ilmastoasioissa ja ryhtyä vetämään EU:n ilmastopolitiikkaa kohti kunnianhimoisia tavoitteita.

– Meillä on osaavana kansakuntana erinomaiset edellytykset tarttua tähän asiaan ja toimia EU:ssa suunnannäyttäjänä. Yliopistot voivat tuoreimman tutkimustietonsa avulla tukea ilmastoasioihin liittyvää päätöksentekoa, toteaa UNIFIn toiminnanjohtaja Leena Wahlfors.

Kampanjan päävaatimuksena on, että Suomi tekee aloitteen unionin ilmastotavoitteiden nostamiseksi 1,5 asteen polulle. Lue lisää kampanjan tavoitteista ja allekirjoita vetoomus täällä.

Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Uutisjutut

Unifin toiminnanjohtaja Tanja Risikko on aloittanut tehtävässään – ”Yliopistojen tiivistynyt yhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia tulevaisuuteen”

Unifin toiminnanjohtajana on 1.5. aloittanut tekniikan tohtori Tanja Risikko. Risikko johtaa yhdistyksen toimintaa ja tukee yliopistojen välistä yhteistyötä. Hän on osallistunut...

 | In English, Uutisjutut

Student Admissions: Questions and Answers

Page updated 4 May Questions and answers related to the universities’ decisions regarding student admissions that have been published as of...

 | Uutisjutut

Korkeakoulut: TKI-toiminta ja laadukas koulutus auttavat Suomea toipumaan koronakriisistä

Tutkimuksella ja koulutuksella on keskeinen rooli koronakriisistä irtautumisessa ja kriisin jälkihoidossa. Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta, jatkuva oppiminen ja korkeakoulutus tuleekin nähdä...