Hyppää sisältöön

Suomen korkeakoulujen kestävä kehitys teemana Jyväskylässä kestävyys- ja vastuullisuusseminaarissa

 | Tiedotteet ja uutiset


Suomen korkeakoulut ovat sitoutuneet edistämään kestävää kehitystä ja vastuullisuutta. Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifin vuosittainen korkeakoulujen kestävyys- ja vastuullisuusseminaari järjestetään Jyväskylän yliopistossa 4.-5.11.2021. Seminaariin on kutsuttu laajasti korkeakouluja etsimään yhdessä ratkaisuja muun muassa hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamiseen, luontokadon huomioimiseen toiminnassaan ja kestävän kehityksen teemojen sisällyttämiseen opetuksessa.

”Yliopistojen ja korkeakoulujen yhteinen kestävyyden seminaari on hieno mahdollisuus oppia toisilta ja edistää koko korkeakoulusektorin kestävyyttä. Tarvetta yhteiselle keskustelulle, ajatusten ja kokemusten jakamiselle ja yhteiselle oppimiselle tuntuu olevan. Kestävyydessä emme kilpaile keskenämme, vaan teemme aidosti yhdessä kestävyystyötä. Yliopistot ja korkeakoulut voivat olla koulutuksen, tutkimuksen ja asiantuntijatehtäviensä kautta merkittävä vaikuttaja ja kestävyyden edistäjä koko yhteiskunnassa,” kertoo Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun dekaani Hanna-Leena Pesonen.

Puhujina seminaarissa ovat professori Fred Dervin Helsingin yliopistosta, Sampo Soimakallio Suomen ympäristökeskuksesta ja Suomen Luontopaneelin puheenjohtaja professori Janne Kotiaho Jyväskylän yliopistosta. Tilaisuuden avaa Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen ja loppusanat kuullaan Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ry:n Akseli Rouvarilta. Seminaarin illallispuhujana Hotelli Albassa on europarlamentaarikko Ville Niinistö, jota kommentoimaan saapuu Helsingin yliopiston vararehtori Tom Böhling.

Seminaari järjestetään hybriditapahtumana eli sekä etäyhteydellä että paikan päällä. Paikalle on saapumassa noin 50 osallistujaa.

”Noudatamme yliopiston koronaohjeistusta ja olemme kiinnittäneet erityistä huomiota terveysturvallisuuteen. Kyseessä ei ole massatapahtuma. Työskentelemme ja kahvittelemme useissa pienryhmissä, jolloin esimerkiksi pitkiä jonoja ei pääse syntymään.” kertoo seminaarin järjestelyistä vastaava Jyväskylän yliopiston kestävyys- ja vastuullisuusasiantuntija Ulla Helimo.


Lisätietoja:
Ulla Helimo, asiantuntija (kestävyys ja vastuullisuus) ulla.t.helimo@jyu.fi, +358503404181
UNIFI Seminar: Sustainability and Responsibility in HEIs 2030 — University of Jyväskylä (jyu.fi)
Unifin kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teesit

Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Tiedotteet ja uutiset

T&K-toiminnan merkitys nähtiin kehysriihessä

Hallitus sitoutui kehysriihessä tutkimus- ja kehittämisrahoituksen kasvattamiseen aiemmin päätetyn mukaisesti. Rahoitusta suunnataan tulevina vuosina erityisesti Business Finlandin ja Suomen Akatemian kautta....

 | Tiedotteet ja uutiset

Tutkimus ja koulutus antavat pohjan talouskasvulle

Hallitus on aloittanut tänään neuvottelut julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2025–2028. Neuvotteluja leimaavat suuret säästöpaineet, mutta luvassa on myös kasvulinjauksia. Tutkimus- ja...

 | Tiedotteet ja uutiset

Unifin pääviestit tulevalle EU-parlamentille ja komissiolle

Yliopistot ovat avainasemassa kilpailukykyisen ja vetovoimaisen EU:n rakentamisessa ja sen kohtaamien haasteiden ratkaisemisessa. Kesäkuun europarlamenttivaaleja ja tulevaa EU-vaalikautta silmällä pitäen Unifi...