Hyppää sisältöön

Universitetsrektorerna rekommenderar att hela universitetssamfundet tar i bruk appen Coronablinkern – ”På så sätt arbetar vi tillsammans för att skapa en säker studie- och arbetsmiljö”

 | Pressmeddelanden och nyheter

Under veckan som inleds den 31 augusti publicerar Institutet för hälsa och välfärd (THL)  Coronablinkern; en mobilapplikation vars syfte är att hjälpa till att bryta coronavirusinfektionskedjorna. Universitetsrektorerna rekommenderar att hela universitetssamfundet tar i bruk appen.

– På så sätt arbetar vi tillsammans för att skapa en säker studie- och arbetsmiljö. Universiteten är stora samfund och har ett betydande ansvar för att medverka till att förhindra spridningen av epidemin i samhället. För att hålla sjukdomssituationen under kontroll under höstterminen är det viktigt att vi kan bryta infektionskedjorna i ett tidigt skede. Så låt oss agera klokt och ladda ner Coronablinkern till våra telefoner, uppmanar Keijo Hämäläinen, ordförande för Finlands universitetsrektorers råd UNIFI.

THL informerar på sin webbplats att Coronablinkern kommer att vara tillgänglig gratis i appbutiker. Den finska och svenska versionen av appen publiceras först och den engelska versionen senare under hösten. Mer information om appen finns på THL:s webbplats och på webbplatsen koronavilkku.fi, som enligt plan öppnas måndagen den 31 augusti.

– Genom att ladda ner appen kan vi skydda inte bara vår egen hälsa utan också våra studerande, kollegor samt nära och kära. Att ta hand om andra och ta ansvar är en viktig del av det civilserade samhället och som vi behöver särskilt i dessa tider. Så låt oss ta hand om varandra också under det kommande läsåret, säger Tanja Risikko, direktör för UNIFI.

Universiteten påminner oss om att det förutom att använda Coronablinkern fortfarande finns ett behov av att följa gamla bekanta riktlinjer gällande coronaviruset, såsom säkerhetsavstånd, god hygien och att stanna hemma om man är sjuk. Mer information om varje universitets riktlinjer gällande coronaviruset finns på universitetens egna webbplatser.

Tilläggsinformation:

Keijo Hämäläinen
Ordförande
Finlands univeristetsrektorers råd UNIFI
tel 040 0247 435

Tanja Risikko
Direktör
Finlands univeristetsrektorers råd UNIFI
tel 040 1952 037

Dela:

Mer nyheter

 | Pressmeddelanden och nyheter

Universitetens urvalsprov förnyas 2025 – ett utkast till en ny helhet av urvalsprov behandlas nu vid universiteten

I fortsättningen är det möjligt att med samma urvalsprov söka till flera olika utbildningsområden och olika universitet. I och med reformen...

 | Pressmeddelanden och nyheter

Universiteten godkänner inte diskriminering eller rasism

Det nya läsåret har inletts vid universiteten runtom i Finland. I likhet med många andra samhällsaktörer är universiteten för närvarande mycket...

 | Pressmeddelanden och nyheter

Universiteten korrigerar felaktiga antagningar i den gemensamma antagningen våren 2023

På grund av ett fel i överföringen av uppgifter om förstagångssökande i tjänsten Studieinfo har en del av de icke-förstagångssökande behandlats...