Foresight Friday: Avoimella yhteistyöllä ja rohkeilla avauksilla tehoa korkeakoulujen yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen

 | Tiedotteet, Uutisjutut

Foresight Friday -tilaisuudessa Helsingin yliopiston Tiedekulmassa keskustellaan perjantaina 18.3.2016 korkeakoulujen tulevaisuuden yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta ja ideoidaan yhdessä uusia vuorovaikutuksen hyviä käytänteitä, kanavia ja toimintamalleja.

Tilaisuus on osa Suomen yliopistot UNIFIn ja Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen toteuttamaa Korkeakoulujen yhteiskunnallinen vaikuttavuus – jatkotoimet -hanketta, jolla vahvistetaan korkeakoulujen edellytyksiä tunnistaa ja osoittaa toimintansa lisäarvo sekä lisätä näkyvyyttään ja vaikuttavuuttaan kansallisesti ja globaalisti.

Alueelliset työpajat kokoavat kevään aikana yhteen korkeakoulujen edustajia ja sidosryhmiä pohtimaan korkeakoulujen yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen ja vaikuttavuuden tunnistamista, hyviä käytänteitä ja konkreettisia kehitystavoitteita. Hankkeen lopputulemana pyritään tarjoamaan korkeakouluille välineitä yhteiskunnallisen vaikuttamisen edistämiseksi ja tunnistamiseksi sekä nostetaan esiin hyviä käytäntöjä.

Tilaisuuden keynote-puhujana kuullaan professori emeritus Ilkka Niiniluotoa. Timo Aarrevaara (Lapin yliopisto) ja Eero Pekkarinen (Lapin AMK) avaavat hankkeen alustavia huomioita ensimmäisten työpajojen pohjalta. Lisäksi Sitran johtava asiantuntija Katja Vataja, Humanistisen ammattikorkeakoulun rehtori Tapio Huttula ja Vaasan yliopiston vararehtori Jari Kuusisto alustavat ryhmätyöskentelyä kommenttipuheenvuoroillaan.

Tulevaisuuden koveneva kilpailu resursseista jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä haastaa korkeakouluja kehittämään yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Muutoksen mahdollistava toimintakulttuuri, yhdessä tekeminen sekä työ- ja elinkeinoelämäyhteistyö mahdollistavat uusia avauksia. Miten tunnistaa vuorovaikutuksen parhaat käytänteet ja edistää rohkeilla avauksilla toimintakulttuuria, joka mahdollistaa parhaan yhteiskunnallisen vaikuttavuuden?

Seuraa tapahtumaa etänä Tiedekulman liveseurannasta https://www.helsinki.fi/fi/ajankohtaista/tiedekulma-live. Osallistu tviittaamalla tunnisteella #fsightfriday tai osoitteessa www.yammer.com/ennakointi.

Foresight Friday -tapahtumat ovat kansallisen ennakointiverkoston (KEV) järjestämiä säännöllisiä ja avoimia kohtaamistilaisuuksia.

Tiedote (pdf)

Lisätietoja:

Korkeakoulujen yhteiskunnallinen vuorovaikutus ja vaikuttavuus -jatkotoimet (YVVj)

http://arene.fi/fi/ammattikorkeakoulut/vaikuttavuus/korkeakoulujen-yhteiskunnallinen-vaikuttavuus-jatkotoimet-yvvj

http://www.unifi.fi/toiminta/hankkeet/

 

Juha Viitasaari
Arene ry
juha.viitasaari@arene.fi
040 0606540

Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | In English, På Svenska, Uutisjutut

Unifin toimisto sulkeutuu kesälomien ajaksi / Unifis sekretariat börjar sitt sommarlov / Unifi’s secretariat will be out of office

Unifin toimisto hiljenee, kun sihteeristö jää kesälomalle. Palailemme tavanomaisten tehtäviemme ääreen jälleen 3.8. alkaen. Kiireelliset sähköpostit kannattaa lähettää yleiseen osoitteeseemme unifi(at)unifi.fi,...

 | Tiedotteet

Kyky oppia ja omaksua uutta kehittyy yliopisto-opintojen aikana – ”Kyseinen taito on tärkeimpien joukossa myös työelämässä”

Yliopistojen valtakunnallisten uraseurantakyselyiden tulosten valossa tärkeimpiä työelämässä tarvittavia taitoja ovat kyky oppia ja omaksua uutta, itseohjautuvuus ja oma-aloitteisuus, yhteistyötaidot, stressinsietokyky sekä...

 | Tiedotteet

Korkeakoulujen aloituspaikkojen lisääminen on tehokasta elvytystä

Opetus- ja kulttuuriministeriö on esittänyt 2.6.2020 valtion lisätalousarvioon 124 miljoonan euron rahoitusta kohdennettavaksi korkeakoulujen lisäaloituspaikkoihin. Yliopistot pitävät esitystä erinomaisena ja katsovat,...