Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry In english På svenska
Suomen yliopistot UNIFI ry
SIVISTYS - LUOVUUS - VAIKUTTAVUUS

Avoin tiede ja kuvien käyttö -hanke päättyy, ImagOA-sivusto korkeakoulujen käytössä

Suomen yliopistot UNIFI ry, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry ja Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelu ovat yhteisessä hankkeessa opetusmateriaalien avoimuuden lisäämiseksi luoneet ImagOA -sivuston, joka neuvoo kuvien käyttöön tekijänoikeuslakia kunnioittaen ja avoimen tieteen käytäntöjen mukaisesti.

Sivusto ohjaa kuvien optimaaliseen käyttöön yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa ja se on hyödynnettävissä kaikkien yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen LibGuides-alustoilla tai muilla verkkosivuilla. Materiaalit on julkaistu suomeksi. Ruotsin ja englanninkieliset versiot sivustosta avautuvat kevään 2018 aikana.

Syksyn 2017 aikana hankkeessa on järjestetty webinaareja. Hankkeen tuottaman ohjeistuksen avulla on helppo käyttää kuvia julkaisuissa ja viestinnässä sekä tuottaa opetusmateriaaleja, joita voidaan käyttää ja julkaista avoimen tieteen ja tutkimuksen tavoitteiden mukaisesti. Lisäksi ohjeeseen on koottu kattava tietokanta avoimia kuva-aineistoja.

Hankkeen projektisihteerinä UNIFI:ssa toimi Mari Pesola.  Kysymyksiä ja kommentteja oppaaseen liittyen hankkeen päättymisen jälkeen voi lähettää Maria Rehbinderille, Marika Sarvilahdelle tai Jenni Mikkoselle, joiden yhteystiedot löytyvät oppaan etusivulta.

Jaa artikkeli

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 
Erikoistumiskoulutus
Ota meihin yhteyttä!
Perustietoa yliopistoista