Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry In english På svenska
Suomen yliopistot UNIFI ry
SIVISTYS - LUOVUUS - VAIKUTTAVUUS

UNIFIn vararehtorikokous on sopinut ylioppilastutkinnon pisteytystyökalun käytöstä

UNIFIn vararehtorikokous on sopinut Opiskelijavalintojen uudistamishankkeen esittämän ylioppilastutkinnon pisteytystyökalun käytöstä vuosien 2020–2022 opiskelijavalinnassa. Asiaa käsiteltiin 14.2. järjestetyssä kokouksessa.

Seuraavaksi yliopistojen koulutusalat ryhtyvät keskustelemaan siitä, miten kukin ala soveltaa työkalua. Todistusvalinnan alakohtaiset kriteerit kerrotaan kevään lopulla.

Lisää tietoa pisteytystyökalusta ja muutoksista, joita siihen tehtiin yliopistojen lausuntojen perusteella, löytyy hankkeen kotisivuilta:

http://oha-forum.fi/hankkeet/karkihanke/ylioppilastutkinnon-hyodyntaminen-opiskelijavalinnassa/ylioppilastutkinnon-pisteytys-todistusvalinnassa-etenee-yliopistoissa/

Vararehtorikokouksessa käsiteltiin lisäksi opiskelijavalintojen aikatauluja vuosina 2019 ja 2020 sekä alakohtaisen valintayhteistyön edistämistä. Todettiin, että yhteistyö on edennyt hyvin ja keskusteluja sen käynnistämisestä käydään useilla aloilla.

Muita käsiteltyjä asioita olivat koulutuksen turvallisuuden parantamiseen tähtäävä SORA-lainsäädäntö ja lukiouudistus, jonka tavoitteena on muun muassa sujuvoittaa opiskelijoiden siirtymistä toiselta asteelta korkeakouluihin.

Esitys uudeksi lukiolaiksi on parhaillaan lausuttavana yliopistoissa. Vararehtorikokous keskusteli lukioiden ja korkeakoulujen välisestä yhteistyöstä lakiesityksen näkökulmasta.

Jaa artikkeli

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 
Erikoistumiskoulutus
Ota meihin yhteyttä!
Perustietoa yliopistoista