Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry In english På svenska
Suomen yliopistot UNIFI ry
SIVISTYS - LUOVUUS - VAIKUTTAVUUS

Avoimuudella Euroopan johtotähdeksi -vaalipaneeli järjestetään 28.3. – Luvassa keskustelua muun muassa kansainvälisyydestä ja avoimesta tieteestä

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus, Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ja Eurooppalainen Suomi -yhdistys järjestävät tutkimus- ja koulutuspolitiikkaan keskittyvän paneelikeskustelun Helsingin Eurooppasalissa (Malminkatu 16) torstaina 28.3.2019 kello 8.30 alkaen.

Tapahtumassa haastetaan eri puolueiden eduskuntavaaliehdokkaat pohtimaan, miten Suomesta voisi avoimuudella tulla koulutuksen ja tutkimuksen eurooppalainen johtotähti. Luvassa on keskustelua vaalikevään kuumista aiheista, kuten kansainvälisyydestä, avoimesta tieteestä, jatkuvasta oppimisesta, korkeakoulutuksesta alustana, TKI-panostuksista ja EU-rahan kotiuttamisesta. Paneelin kautta pyritään nostamaan keskusteluun sitä, mihin meidän tulee kansallisesti panostaa, jotta Suomi voi olla näiden osalta aktiivisena suunnannäyttäjä Euroopan unionissa.

Panelisteina toimivat asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (keskusta), kansanedustaja Pilvi Torsti (SDP), väitöskirjatutkija, VTM ja aineenopettaja Mervi Katainen (kokoomus), kansanedustaja Jyrki Kasvi (vihreät) sekä kaupunginvaltuutettu, vasemmistoliiton varapuheenjohtaja ja nuorisotutkija Veronika Honkasalo. Tilaisuuden juontaa median moniottelija Jan Erola.

Vaalipaneeli on jatkoa niin CSC:n, UNIFIn kuin Arenen hallitusohjelmatavoitteille. Tutkimusta, korkeaa sivistystä ja osaamista voidaan pitää elintärkeinä kestävälle kasvulle ja hyvinvoinnille.

UNIFIn hallitusohjelmatavoitteet

CSC:n hallitusohjelmatavoitteet

Arenen hallitusohjelmatavoitteet

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä viimeistään 25.3.2019.

Lisätietoja tilaisuudesta antavat:

Anna Humalamäki
Erityisasiantuntija
Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry
anna.humalamaki@unifi.fi
puh. 050 501 0559

Miia Lindell
Koordinaattori
Tieteen tietotekniikan keskus CSC
miia.lindell@csc.fi
puh. 050 381 285

Petri Lempinen
Toiminnanjohtaja
Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry
petri.lempinen@arene.fi
puh. 040 766 7805

#johtotähdeksi #vaalit2019

Uutista muokattu 8.3.: lisätty ilmoittautumislinkki

Jaa artikkeli

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 
Erikoistumiskoulutus
Ota meihin yhteyttä!
Perustietoa yliopistoista